قبل از پرکردن و بسته بندی نهایی رب می بایست آنرا پاستور کرد .
پاستور کردن رب در این مرحله با دو هدف صورت می گیرد ، کمک به عمل هات فیلنگ ( پرشدن داغ محصول در داخل ظرف به جهت کمک به اگزاست شدن) و پاستور کردن محصول نهایی به جهت کاهش بار میکروبی محصول قبل از پرکردن و بالا رفتن ماندگاری محصول .
دستگاه پاستور تشکیل شده از لوله های انتقال رب که توسط لوله های بخار احاطه شده است . این امر به صورت لوله های رفتی و برگشتی صورت می گیرد تا علاوه بر بالا رفتن مدت زمان عمل پاستور ظرفیت بالاتری از محصول را در ساعت پاستور نماید .
لوله های احاطه شده از بخار از جنس استنلس استیل 316 می باشد، دلیل استفاده از این نوع استیل عبور رب نمک خورده و خوردگی استیل در شماره های 304 می باشد . رب به مدت زمان مشخصی در داخل لوله های در حال عبور می باشد تا علاوه بر بالا رفتن دمای رب عمل پاستور در آن صورت بگیرد، اینکار تا زمان اطمینان از پاستور شدن محصول و بالارفتن دمای رب تا 90 درجه سانتی گراد ادامه پیدا می کند .
در بسته بندی بسیاری از محصولاتی که مواد آنرا رب، کنسانتره ها و محصولاتی که بسته بندی فله ای را تجربه کرده اند، به دلیل نوع نگهداری در انبار ویا سردخانه و ایجاد بار میکروبی و کپکی که بر روی محصول ایجاد شده است قبل از بسته بندی داخل ظرف می بایست عمل پاستور روی آنها صورت بگیرد .
به عمل حرارت دادن یک محصول برای از بین بردن میکرواروگانیسمها و عوامل فساد مانند کپکها و قارچها، پاستوریزاسیون گفته می شود. پاستوریزاسیون در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از کاربردیترین فرآیندها در خطوط تولید مواد غذایی است. بهطور کلی، فرآیند پاستوریزاسیون در خطوط تولید مواد غذایی که نیاز به نگهداری طولانی مدت دارند ضروری است. عمل پاستوریزاسیون به ویژه در خط تولید رب بسیار کلیدی بوده و توسط دستگاه پاستوریزاتور رب انجام میشود.
درجه حرارتی که محصول برای پاستور شدن تحت آن دما قرار میگیرد در خطوط تولید مختلف متفاوت است. بهعنوان مثال درجه حرارت مورد نیاز پاستوریزاسیون در خط تولید گوجه فرنگی حدود ۸۵ الی 90 درجه سانتیگراد است. مدت زمان این عمل نیز 1 تا 3 دقیقه بوده که البته بسته به طراحی دستگاه نیز متغیر میباشد.
جهت پاستور کردن محصول رب، از دستگاه پاستوریزاتور رب لولهای استفاده میشود. بعد از اینکه رب گوجه فرنگی با بریکس مورد نیاز از دستگاه کانتینیوس خارج می شود نیازمند عملیات پاستوریزاسیون است. این فرآیند که پیش از عمل دربندی صورت میگیرد باعث میشود تمامی عوامل فساد موجود در رب از بین رفته و محصول رب نهایی آماده پر شدن در قوطی شود.
نکته قابل توجه اینکه بعد از انجام عمل پاستوریزاسیون در خط تولید رب گوجهفرنگی، فرآیند پر کردن صورت میگیرد، که این فرآیند باید لزوما از نوع هات فیلینگ یا پرکردن داغ باشد. فرآیند پرکردن داغ باعث تسهیل ایجاد خلا در مرحله اگزاست شده و باعث استریل شدن محتویات داخل قوطی میگردد.