گروه صنعتی سیمرکو

خط بسته‌بندی رب گوجه فرنگی

مشاهده کنید
خط بسته بندی رب

بسته‌بندی رب در شیشه و قوطی

رب گوجه فرنگی از جمله محصولاتی است که در سبد غذایی هر خانواده‌ای دیده می‌شود و با توجه به جامعه بازار هدف در بسته‌بندی های مختلفی توسط تولیدکنندگان عرضه می‌گردد. مهم‌ترین نوع بسته بندی برای این محصول، بسته‌بندی در قوطی فلزی و شیشه است.

بخش پاستوریزاسیون این خط به گونه‌ای طراحی شده است که ماندگاری محصولات بسته‌بندی شده در شیشه و قوطی را تا 24 ماه تضمین می‌کند.

ظرفیت خط بسته‌بندی رب گوجه فرنگی با تعداد قوطی و شیشه‌هایی که در روز تولید می‌شوند سنجیده می‌شود. این خط توانایی بسته‌بندی 15 تا 50 هزار عدد محصول در روز را دارد. 

اجرای صفر تا صد کارخانه

گروه صنعتی سیمرکو

ماشین آلات خط بسته‌بندی رب گوجه

بالابر بشکه

1. بالابر بشکه

اولین قدم برای بسته بندی رب گوجه، کاهش بریکس رب فله یا اسپتیک (بریکس 32یا 36) و رساندن به بریکس مورد نظر جهت بسته‌بندی (به طور میانگین 25) است. برای این کار بشکه‌ها رب توسط بالابر بشکه در مخزن ذخیره سازی تخلیه می‌شوند.

2. تغلیظ کننده بچ

رب گوجه در مخزن با آب مخلوط می‌شود تا به بریکس مورد نظر برسد و سپس توسط منوپمپ به مخازن دستگاه بچ منتقل می‌شود. در این دستگاه جهت از بین رفتن طعم خامی محصول بعد از مخلوط شدن با آب، یک بار دیگر عملیات پخت صورت می‌گیرد و رب گوجه آماده بسته‌بندی می‌شود.

3. پاستوریزاتو و مخازن نمک‌زنی

رب رقیق شده به مخازن نمک‌زنی، منتقل می‌شود تا در این قسمت ۱/۵ درصد نمک به آن اضافه شود و پس از آن در لوله‌های پاستوریزاتور حرکت می‌کند. با انجام این کار دو هدف دنبال می‌شود، اولی پاستور کردن محصول جهت از بین رفتن میکروارگانیسم‌ها و دومی انتقال رسیدن محصول داغ به دستگاه پرکن که هردوی این‌ها به ماندگاری طولانی مدت محصول کمک می‌کنند.

سینی ترافیک قوطی

4. سینی ترافیک قوطی

قوطی‌های خالی توسط اپراتور از پالت خارج شده و بر روی سینیِ گردان این دستگاه قرار می‌گیرند. سینی گردان با هر بار چرخیدن به کمک نیروی گریز از مرکزی که ایجاد می‌کند، قوطی‌ها را به کناره دستگاه هدایت می‌کند، قوطی‌ها از خروجی‌ای که در یک سمت سینی تعبیه شده خارج شده و بر روی نوار نقاله دستگاه بعدی قرار می‌گیرند.

قوطی شوی بخار

5. قوطی شوی بخار

قوطی‌ها قبل از پر شدن می‌بایست استریل شوند، برای این منظور نازل‌ها، بخار آب را با فشار به داخل قوطی‌های خالی می‌زنند. در نهایت قوطی‌ها خشک و آماده پر شدن می‌شوند.

پرکن روتاری مایعات غلیظ

6. پُرکن 8 پیستون روتاری

دستگاه پرکن، محصول پاستور شده را با دمای میانگین 85 درجه سانتی‌گراد در قوطی و یا شیشه‌های خالی پر میکند. این روش که هات‌فیلینگ (پر کردن با دمای بالا) نام دارد، یکی از مراحل مهم در کنسرو کردن محصول با ماندگاری طولانی مدت است.

دربند قوطی

7. دربند قوطی تمام اتومات

قوطی‌های پرشده توسط نوار انتقال به دستگاه دربند منتقل می‌شود، با تشخیص وارد شدن قوطی توسط سنسور، یک درب روی ریل قرار می‌گیرد و از طرفی قوطی توسط ماردون روی پدال هدایت می‌شود. همزمان درب قوطی بر روی بدنه قرار می‌گیرد و با بالا آمدن پدال دستگاه، قوطی و درب قوطی در معرض قرقره‌های دوخت قرار می‌گیرند. این قرقره‌ها با گردن دور قوطی، در دو مرحله (عمل اول و عمل دوم) لبه‌های درب را فرم داده و پملپ قوطی را نهایی می‌کنند.

سینی ترافیک قوطی

8. سینی ترافیک شیشه

شیشه‌های خالی توسط اپراتور از پالت خارج شده و بر روی سینیِ گردان این دستگاه قرار می‌گیرند. سینی گردان با هر بار چرخیدن به کمک نیروی گریز از مرکزی که ایجاد می‌کند، شیشه‌ها را به کناره دستگاه هدایت می‌کند، شیشه‌ها از خروجی‌ای که در یک سمت سینی تعبیه شده خارج شده و بر روی نوار نقاله دستگاه بعدی قرار می‌گیرند.

قوطی شوی بخار

9. شیشه شوی

شیشه‌ها قبل از پر شدن می‌بایست استریل شوند، برای این منظور نازل‌ها، بخار آب را با فشار به داخل شیشه‌های خالی می‌زنند.

شیشه خشک کن

10. خشک کن شیشه

آب باقی‌مانده از شست و شوی شیشه، می‌تواند باعث ایجاد کپک و خراب شدن محصول زودتر از تاریخ انقضای آن شود. برای جلوگیری از این اتفاق، در دستگاه خشک کن شیشه، شیشه‌ها از تونل حرارتی عبور می‌کنند و گرمای ایجاد شده توسط المنت باعث خشک شدن کامل آن‌ها می‌شود.

دربند شیشه

11. دربند شیشه

این دستگاه دارای ریل درب گذار است که قبل از ورودی شیشه به بخش اصلی، درب را روی شیشه فیکس می‌کند. بعد از آن شیشه با حرکت روی نوار نقاله از بین هدهای دربند عبور می‌کند و درب شیشه توسط این هدها می‌چرخد تا جایی که کاملا بسته شود.

تونل پاستور

12. تونل پاستور

در مراحل کنسرو شدن، رب گوجه فرنگی در دو مرحله پاستور می‌شود. مرحله اول در دستگاه پاستوریزاتور  اتفاق افتاد که در آن‌جا این عملیات روی محصول پیاده شد و مرحله دوم در تونل پاستور انجام می‌گیرد که روی بسته‌بندی نهایی پیاده می‌شود. تونل پاستور دارای سه ناحیه داغ، گرم و سرد است. محصول با سرعت کمی روی نوار نقاله حرکت می‌کند و از این سه ناحیه عبور می‌کند. حرکت محصول در تونل پاستور 45 دقیقه زمان می‌برد و این در واقع آخرین مرحله‌ای است که موجب می‌شود رب گوجه بدون نیاز به مواد افزودنی تا 24 ماه ماندگاری داشته باشد.

غلاف زن

13. غلاف زن

در بسته بندی ‌شیشه، یک غلاف نایلونی جهت نشان دادن پلمپ بودن شیشه و البته نام شرکت تولیدکننده دور درب دیده می‌شود. دستگاه غلاف‌زن در مرحله اول این غلاف را دور شیشه قرار می‌دهد و در مرحله دوم با عبور از تونل حرارتی آن را شرینک می‌کند.

لیبل زن

14. لیبل زن

این دستگاه لیبل محصول را روی بسته ‌بندی‌شیشه می‌چسباند. لیبل به صورت رول روی لیبل‌زن قرار داده می‌شود، سنسور با رسیدن محصول فرمان شروع عملیات را صادر می‌کند و دستگاه با چرخاندن شیشه لیبل را روی آن می‌چسباند. در آخر هم لیبل توسط کاتر برش می‌خورد و کاغذ پشت برچسب از چرخه خارج می‌شود.

جت پرینتر

15. جت پرینتر

جهت چاپ اطلاعات تولید شامل کد تولیدی محصول در کارخانه، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء و قیمت محصول از جت پرینتر استفاده می‌شود. با قرار گرفتن قوطی‌ یا شیشه روی نوار نقاله و عبور از زیر نازل، جت پرینتر حضور آن را تشخیص داده و به صورت اتومات اطلاعات مورد نظر را چاپ می‌کند.

شرینک پک

16. شرینک پک

قوطی‌ها و شیشه‌ها توسط اپراتور روی کارتن‌ یا پلاستیک‌های لبه کوتاه چیده می‌شوند. بعد از آن توسط جک جلو برنده به داخل شیرینک پک هدایت شده و نایلون‌کشی می‌شوند. داخل تونل، گرمای ایجاد شده توسط المنت‌، نایلون را فرم می‌دهد و قوطی‌ها را پک می‌کند.

پروژه‌های سیمرکو

گروه صنعتی سیمرکو، تا کنون افتخار مشارکت در راه‌اندازی 170 کارخانه داخلی و 37 کارخانه خارجی را داشته است.

چاچ

رب گوجه فرنگی

خوش‌نام

رب گوجه فرنگی

الماس فود

رب گوجه فرنگی، انواع مربا، خیارشور

طعم طبیعت

کنسور حبوبات، کمپوت، مربا

سوالات متداول راه‌اندازی

کارشناسان فنی مجموعه سیمرکو با گردآوری مهم‌ترین سوالاتی که حاصل تعامل چندین ساله با کارآفرینان فعال در حوزه تولید مواد غذایی است، سعی در یافتن مدلی کرده‌اند که بتواند پاسخگوی چنین دغدغه‌های باشد. بر اساس مدل پیشنهادی سیمرکو جهت راه‌اندازی خط تولید، مسیر کارآفرینان از زمان شکل‌گیری یک ایده تا تولید محصول نهایی شامل موارد زیر می‌باشد:

گام نخست: مشاوره تخصصی و امکان‌سنجی اولیه

گام دوم: ارائه طرح توجیهی و اخذ جواز تاسیس

گام سوم: طراحی و ساخت ماشین‌آلات

گام چهارم: اجرای زیرساخت‌ها و راه‌اندازی خط تولید

گام پنجم: تولید آزمایشی محصول و اخذ جواز بهره‌برداری

گام ششم: اخذ پروانه‌های بهداشتی

گام هفتم: آموزش و مشاوره

گام هشتم: تولید نهایی، بازاریابی و فروش محصول

کارخانه رب گوجه فرنگی را باید به دو بخش تقسیم کرد، بخش اول خط تولید و بخش دوم خط بسته بندی رب گوجه می‌باشد. اغلب ماشین آلات بخش تولید مانند دریافت، سورتینگ، آبگیری و تغلیظ می‌توانند خارج از سوله و در فضای ازاد قرار بگیرند و بخش بسته بندی تماما داخل سوله ها. البته همه چیز بستگی به ظرفیت تولید دارد اما به طور کلی می‌توان گفت برای راه اندازی یک کارخانه رب استاندارد نیاز به 800 مترمربع سوله و 3500 مترمربع زمین نیاز هست.

این خط تولید می‌تواند پوره گوجه نیز تولید کند، اما نکته جالب این است که با اضافه کردن بخش آماده سازی مناسب می‌توان از خط تولید رب گوجه فرنگی برای تولید محصولاتی مانند پوره میوه و یا شیره و کنسانتره خرما نیز استفاده کرد.

بلاگ و مقالات
کارگاه کوچک تولید رب گوجه
صادرات رب گوجه فرنگی
طراحی کارخانه رب گوجه
error: این محتوا برای شرکت سیمرکو محفوظ است