گروه صنعتی سیمرکو

خط تولید خیار‌شور و ترشی

فیلم خط تولید خیارشور و ترشی

خط تولید خیارشور ساخت سیمرکو

گروه صنعتی سیمرکو خط تولید کنسرو خیارشور و ترشی را در ظرفیت‌ها و بهره ‌برداری‌های مختلفی طراحی و ارائه می‌نماید. خط تولید کنسرو خیارشور بسته به نوع بهره‌ برداری و نحوه بسته بندی شامل بخش آماده‌سازی، تولید، بسته بندی و تاسیسات می‌باشد. با اعمال تغییراتی که در بخش‌هایی از ماشین آلات شامل اضافه کردن و یا تغییر در ظرفیت و نوع عملکرد صورت می‌گیرد امکان تولید انواع کنسرو خیارشور به صورت ممتاز، ویژه، سوپر ویژه، نول و غیره با بسته ‌بندی داخل شیشه، قوطی و حلب ۱۷ کیلوئی مهیا می‌باشد.

ظرفیت های خط تولید کنسرو خیارشور

در ظرفیت‌های ۳ الی ۱۲ تن مقدار خیار ورودی به خط تولید و بسته‌‌بندی در اوزان ۵۰۰، ۷۵۰ در بسته بندی شیشه‌ای ، ۳۰۰۰، ۵۰۰۰ گرمی در بسته‌‌بندی قوطی و ۱۷۰۰۰ گرمی در بسته‌بندی حلب طراحی و ساخته می‌شود.

لیست ماشین آلات خط تولید خیارشور

سورتینگ

خیارها پس از ریخته شدن بر روی سطح دستگاه غلطکی سورتینگ، ما بین غلطک های گردان قرار می‌گیرند، ما بین هر غلطک با غلطک بعدی فاصله ای وجود دارد تا در صورتی که قطر خیاری کوچک تر از فاصله بین غلطک‌ها بود از این فاصله عبور کرده و به وان مخصوص نگهدارنده زیر دستگاه انتقال داده می‌شود.

شستشو

شست‌وشو شامل دو مرحله می باشد ابتدا خیارها وارد وان شست‌وشو توسط بالابر انتقال داده می‌شود و توسط بلوئر حباب سازی صورت می‌گیرد تا گل و لای چسبیده به خیار از خیارها جدا شود و خیارها کامل خیس خورده و آماده شست ‌وشوی نهایی شوند.

شستشوی دوار

خیارهای شسته شده توسط بالابر به دستگاه شست‌و شوی دوار انتقال داده می‌شوند. شست‌و شوی دوار دارای محفظه‌ای با شیارهایی نزدیک به هم و با فاصله یکسان می‌باشد تا مانع خارج شدن خیارها از دستگاه شود. با چرخش محفظه دستگاه، خیارها جابه‌جا شده و با نازلی که در درون محفظه در نظر گرفته شده است آب به صورت فشرده شده بر روی خیارها ریخته می‌شود تا شست‌وشوی خیارها نهایی شود.

گل گیر خیار

خیارها پس از شست‌وشو وارد دستگاه گل گیر خیار می شوند تا ساقه گیاهی آنها از خیار جدا شود، برای این منظور میله گردهای پوشیده شده از نوار لاستیکی که به صورت افقی و موازی در کنار هم قرار گرفته اند، توسط یک گیربکس متصل به الکتروموتور بر خلاف جهت یکدیگر می چرخند، خیارها با قرار گرفتن در شیار بین میله گردها، ساقه گیاهی آنها گیر کرده و از خیار جدا می شود، خیارها بر روی سطح غلطکی این دستگاه به سمت بیرون هدایت می شوند.

سوک زن

دستگاه سوک زن دارای نوار نقاله و سوزن‌هایی متصل به صفحه‌ای فلزی می‌باشد، صفحه مورد نظر به لنگی متصل می‌باشد که با هر بار چرخش آن، سوزن‌ها به صورت عمودی به سطح نوار نقاله نزدیک می‌شوند. با عبور خیارها از روی سطح این نوار نقاله سوزن‌ها به خیارها برخورد می‌کنند و بر روی بدنه خیارها سوراخ ایجاد می‌کنند.

نوار بازبینی

پس از آن نیاز است تا خیارها جهت پر شدن توسط اپراتورها بازبینی شده و در صورت وجود خیار خراب و یا ضایعات همراه با خیار، از آنها جدا شود. معمولا سطح نوار بازبینی با ارتفاع ۸۰ س متر و در عرض ۶۰ س متر طراحی و ساخته می شود تا دسترسی اپراتورها از طرفین به خیارها صورت بگیرد. و کنار نوار بازبینی سطح‌هایی جهت جدا سازی ضایعات از خیارها وجود دارد.

سینی ترافیک

جهت انتقال شیشه‌های خالی، از پالت شیشه‌ها به خط تولید، از دستگاه سینی ترافیک استفاده می‌شود. اپراتور شیشه‌های خالی را به صورت چند تایی از روی پالت برداشته و آنها را بر روی سینی در حال چرخش این دستگاه قرار می‌دهد. سینی با چرخشی که دارد باعث ایجاد گریز از مرکز می شود و شیشه ها از خروجی که در یک سمت‌دستگاه پ شده‌خارج می شوند تا بر روی دستگاه بعدی به صورت تکی قرار بگیرند.

شیشه شوی استریل

قبل از پرکردن محتویات داخل شیشه، می‌بایست شیشه‌ها استریل شوند، برای این منظور از دستگاه شیشه شوی استفاده می‌شود. با عبور کردن هر یک از شیش ها از زیر نازل بخار آب به صورت فشرده و نازل باد جهت خشک کردن فرآیند استریل کردن شیشه ها صورت می‌گیرد.

خشک کن شیشه

پس از شست‌وشوی شیشه، درصورتی که آب داخل شیشه بماند، باعث ایجاد کپک در محتویات داخل شیشه می‌شود، برای جلوگیری از این موضوع می‌بایست شیشه ها خشک شوند. شیشه ها پس از شست‌و شو به داخل تونلی وارد می‌شوند که توسط المنت‌های حرارتی گرم شده اند. و با عبور شیشه‌های شسته شده از داخل این تونل، شیشه کاملا خشک می‌شود و اماده پر کردن می‌شوند.

پرکن

پرکن دوار، دارای نوار ترانسپورت جهت هدایت شیشه‌ها به سمت محفظه دواری می‌باشد که در آن خیار‌ها از دستگاه نوار بازبینی توسط بالابر انتقال داده شده است تا با هر بار چرخش، امکان ریزش خیار به داخل شیشه‌ها صورت می‌گیرد. این کار به صورت پیوسته و ریزشی می‌باشد، شیشه‌ها از خیار پر و لبریز می‌شوند و قبل از خارج شدن شیشه‌ها مقداری از خیار‌ها از روی سطح شیشه خارج می‌شوند.

نوار بازبینی

با توجه به نوع پرشدن خیارها توسط دستگاه پرکن در داخل شیشه‌ها، نیاز است تا اپراتورها بازبینی بر روی پر شدن خیارها در داخل شیشه‌ها، داشته باشند، در صورتی که سطح شیشه از خیار پر نشده باشد توسط اپراتور به صورت دستی، خیار اضافه می شود تا شیشه سطح یک نواختی داشته باشد.

فرمولاسیون

به کنسرو خیارشور محلول آب نمک، سرکه و افزودنی‌های مجاز را طبق فرمولاسیون به عنوان بخش مایعات، اضافه باید کرد. جهت ترکیب و ساخت محلول مخصوص کنسرو خیارشور باید از دستگاه فرمولاسیون استفاده کرد. فرمولاسیون دارای یک مخزن در قسمت زیر و یک مخزن در قسمت فوقانی می‌باشد که مخزن زیر دارای جاکت (جداره بخار آب) و همزن با سرعت بالا جهت ترکیب کردن آب، نمک، سرکه، اسیدهای مجاز، فلفل، و… می‌باشد و مخزن بالا جهت ذخیره سازی و دارای جاکت و همزن با سرعت پائین تر می‌باشد.

محلول ریز

جهت اضافه کردن محلول ساخته شده توسط فرمولاسیون به شیشه‌های پر شده از خیار، از دستگاه محلول ریز دوشی و یا پنوماتیک استفاده می‌شود. در دستگاه محلول ریز دوشی با عبور شیشه‌ها از زیر دوش، محلول ساخته شده به شیشه‌ها دوش می‌شود و سر ریز آن به مخزن و در نتیجه به چرخه ریزش، انتقال پیدا می‌کند و در صورتی که دستگاه پنوماتیک باشد شیشه‌ها پس از عبور از سنسور تشخیص شیشه و به حد نصاب رسیدن تعداد شیشه ها متناسب با تعداد نازل‌ها، درگاه ورودی را مسدود می‌کند و توسط plc فرمان به ریزش محلول از نازل‌ها داده می شود.

اگزاستر

جهت خارج کردن هوای باقی مانده در داخل شیشه‌های پر شده، با عبور دادن شیشه‌های پرشده از زیر نازل‌های بخار آب، دمای سطحی و داخلی شیشه بالا رفته و باعث ایجاد انبساط و خارج شدن هوا از داخل شیشه‌ها می شود و همچنین در صورت باقی ماندن بخار آب داخل شیشه پس از دربندی و فرایند خنک کردن تونل پاستور، بخار آب به قطره تبدیل شده و ایجاد خلا می کند.

دربندی شیشه

شیشه‌های پرشده، با نوار انتقال به داخل دستگاه دربند منتقل می شود، ریل درب انداز، درب‌های شیشه را طوری در مسیر شیشه‌ها قرار می دهد تا با عبور شیشه از زیر ریل درب انداز، لبه شیشه به لبه درب فلزی شیشه گیر کرده و باعث کشیده شدن درب از داخل ریل و آزاد شدن آن و قرار گرفتن درب در بالای شیشه می شود. شیشه به زیر هد دستگاه‌ها منتقل می‌شود و توسط هدهای دستگاه، درب بر روی شیشه محکم می‌شود.

تونل پاستور

پس از عمل دربندی شیشه ها، با نوار کانوایری که بین دستگاه دربندی و تونل پاستور تعبیه شده است، شیشه‌ها به داخل تونل پاستور انتقال داده می‌شود. تونل پاستور دارای یک محفظه سه قسمتی و یک نوار نقاله می‌باشد که در طول مسیر تونل پاستور، شیشه ها را در مرحله‌های مختلفی قرار می دهد . مرحله اول دوش آب با دمایی بالاتر از 85 درجه، مرحله دوم دوش آب با دمایی بالاتر از 55 درجه، مرحله سوم دوش آب با دمایی بالاتر از 38 درجه می‌باشد در طی زمان‌های مختلفی می باشد و در انتها شیشه‌ها خنک و خشک می شوند تا فرایند پاستور شدن نهایی شود.

لیبل شیرینگ

در بسته بندی شیشه‌ای می‌بایست، جهت نشان دادن پلمپ شدن این بسته بندی توسط کارخانه سازنده، لیبل نایلونی ای بر روی درب شیشه و بدنه شیشه طوری قرار بگیرد که هر دوی آنها رو در بر بگیرد. برای این منظور از دستگاه لیبل شیرینگ استفاده می‌شود، رول لیبل بر روی لبه شیشه قرار می گیرد و برش می‌خورد و پس از آن در داخل تونل المنتی حرارت دیده می شود تا نایلون مذکور پس از حرارت دیدن به فرم درب و بدنه شیشه درآید.

لیبل زن

در بسته بندی شیشه‌ای خیارشور، جهت نمایش نام برند و اطلاعات کارخانه تولید کننده خیارشور از لیبل استفاده می‌شود. برای چسباندن لیبل‌ها از دستگاه لیبل زن استفاده می‌شود، با باز کردن رول لیبل‌های پشت چسب دار و در معرض تماس قرار گرفتن لیبل و بدنه شیشه و بازشدن چسب لیبل، لیبل‌ها به شیشه ها چسبانده می‌شوند. کلیه این مراحل به صورت اتومات و بدون دخالت اپراتور صورت گیرد.

جت پرینتر

جهت چاپ اطلاعات تولید شامل تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، کد محصول، قیمت مصرف کننده، می بایست شیشه ها بر روی نوار ترانسپورتی عبور داده شوند تا با هر بار عبور شیشه ها از زیر نازل دستگاه جت پرینتر، به صورت اتومات چاپ اطلاعات بر روی درب فلزی شیشه ها صورت پذیرد.

شیرینگ پک

اپراتور ابتدا شیشه‌ها را بر روی کارتن‌های لبه کوتاه و به صورت چند تایی قرارداده و آنها را بر روی نوار شیرینگ قرار می‌دهد. جک پنوماتیک کارتن را به داخل تونل دستگاه هدایت می‌کند تا علاوه بر نایلون کشی در داخل تونل گرمای دستگاه شیرینگ پک نیز قرار بگیرد. نایلون شیرینگ پس از حرارت دیدن به بدنه شیشه‌ها چسبیده و فرم آنها را میگیرد و سپس خنک می شود و از دستگاه خارج می شود.

سوالات متداول خط تولید ترشی و خیارشور

کارشناسان فنی مجموعه سیمرکو با گردآوری مهم‌ترین سوالاتی که حاصل تعامل چندین ساله با کارآفرینان فعال در حوزه تولید مواد غذایی است، سعی در یافتن مدلی کرده‌اند که بتواند پاسخگوی چنین دغدغه‌های باشد. بر اساس مدل پیشنهادی سیمرکو جهت راه‌اندازی خط تولید، مسیر کارآفرینان از زمان شکل‌گیری یک ایده تا تولید محصول نهایی شامل موارد زیر می‌باشد.

گام نخست: مشاوره تخصصی و امکان‌سنجی اولیه

گام دوم: ارائه طرح توجیهی و اخذ جواز تاسیس

گام سوم: طراحی و ساخت ماشین‌آلات

گام چهارم: اجرای زیرساخت‌ها و راه‌اندازی خط تولید

گام پنجم: تولید آزمایشی محصول و اخذ جواز بهره‌برداری

گام ششم: اخذ پروانه‌های بهداشتی

گام هفتم: آموزش و مشاوره

گام هشتم: تولید نهایی، بازاریابی و فروش محصول

معمولا خیارها به صورت بشکه ای، سبدی، کیسه ای از کشاورز تهیه می شوند و پس از گرید بندی (سورت کردن) به نسبت سفارشی که مشتری درخواست تولید داده است، این خیارها مورد استفاده قرار می گیرند. ولی به طور کلی گرید بندی خیارها شامل ممتاز، ویژه ، سوپر ویژه و نول و خیارهای بزرگتر می باشد که هر یک از اینها دارای سایز طولی و قطری تعریف شده ای می باشد، خیارهای ممتاز، ویژه، سوپر ویژه برای بسته بندی در داخل شیشه مورد استفاده قرار می‌گیرد و خیارهای نول و بزرگتر برای بسته بندی در داخل قوطی و حلب ۱۷ کیلوئی و یا به صورت تخمیری بشکه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند .

بیشتر خیارهای مورد استفاده در کنسرو خیارشور از شهرهای همدان، شیراز، کردستان، لرستان و… تهیه می‌شود، احداث یک کارخانه بستگی به رویکرد موسس مجموعه در نحوه بازاریابی و فروش محصول دارد(صرفا تولید کننده باشد و یا هم تولیدکننده و فروشنده باشد)، در صورتی که احداث کارخانه نزدیک به زمین برداشت خیار باشد هزینه‌های تامین مواد اولیه پائین خواهد بود ولی دسترسی به بازار های فر وش و بزرگتر با هزینه های حمل بیشتری میسر می‌شود. در صورتی که کارخانه دور از زمین‌های برداشت خیار باشد هزینه‌های تامین مواد اولیه بیشتر و دسترسی به بازار بهتر خواهد بود.
بله– با توجه به فرهنگ غذایی و سرانه مصرف، خیار در بسیاری از استان‌های کشور کاشت و برداشت می‌شود، که نزدیک به ۹۹٪ از خیارهای برداشت شده ریز در خط تولید کنسرو خیارشور مورد استفاده قرار می گیرد. پس کاشت و برداشت خیار هر ساله در ظرفیت های بالا صورت می‌گیرد که این موضوع می‌تواند کاهش هزینه‌های تولید و افزایش صادرات این محصول را به دنبال داشته باشد .

ظرفیتی که علاوه بر توجیه پذیر کردن هزینه‌های ثابت و جاری بتونه محصول تولیدی شما رو در بازار معرفی کنه .
مراحلی که معمولا در فازبندی های هدف گذاری شده به صورت استاندارد مطرح هست عبارتند از :
فاز اول: شناخت موسس از روند تولید و آشنا شدن با فضای مربوطه و موانع پیش رو، بدست آوردن راهکارهای برون رفت از موانع ، فرصت ها و چالش های پیش رو در سال نخست تجربه میشه
فاز دوم: تبلیغات و حضور مدوام و بهره برداری از فرصت ها و ارائه آفرهای فروش با حداقل سود و حداکثر تیراژ، آشنا شدن توزیع کنندگان و فروشندگان با محصول تولید شده در سال دوم
فاز سوم: تنوع در محصولات و کاهش هزینه های بازرگانی، کاهش هزینه های تولید، تمرکز در ایجاد بازار هدف با توجه به داده های بدست آمده در طی این دو سال در سال سوم محقق میشه
فاز چهارم: پاسخ مناسب به درخواست های مشتریان با توجه به بازخورد بازرگانی و فروش، ایجاد نمایندگی داخلی و خارجی، تولید محصول با درنظر گرفتن محیط و بازار هدف و سفارش مشتری، صادرات محصول رقابتی

خدمات صفر تا صدی

پروژه‌های ما

گروه صنعتی سیمرکو، تاکنون در راه‌اندازی ۱۷۰ کارخانه داخلی و ۳۵ کارخانه خارجی مشارکت داشته است.

طعم طبیعت

دلیم

کروم مکس

error: این محتوا برای شرکت سیمرکو محفوظ است