مقالهای از گروه پژوهشی سیمرکو
ترکیبات رب گوجه فرنگی صنعتی از تخصصی ترین مواردی است که در صنعت رب گوجه فرنگی توسط تولید کنندگان در نظر گرفته می شود. ترکیباتی که در یک خط تولید استفاده می شود تاثیر مستقیم بر روی محصول نهایی داشته و می تواند کیفیت محصول را تغییر دهد. از این رو مقاله زیر محتویات رب گوجه فرنگی را معرفی نموده و برخی از باورهای غلطی که در این زمینه در ذهن عوام وجود دارد راتحلیل خواهد نمود.
رب گوجه فرنگی به دو صورت خانگی و صنعتی تولید می شود. در مدل خانگی که در حجم بسیار پایین می باشد، گوجه در طی فرآیندی ساده بدون هیچگونه ماده افزودنی و نگهدارنده ای به رب گوجه فرنگی مبدل خواهد شد. اما در مدل صنعتی که در ظرفیت ها و تناژهای مختلفی تولید می شود با وجود اینکه فرآیند کار تقریبا یکسان است از مواد افزودنی برای نگهداری هر چه بیشتر رب استفاده می شود.
موضوعی که در تولید رب گوجه فرنگی صنعتی وجود دارد و دغدغه بسیاری از خانواده ها می باشد، محتویاتی است که رب گوجه فرنگی صنعتی دارد. دلیل این دل نگرانی شایعاتی است که به هر نحو در مورد رب گوجه فرنگی منتشر شده و به باورهایی تغییر ناپذیر مبدل شده اند. این مقاله تمامی ذهنیت هایی که در مورد این محصول پر طرفدار و اصلی سبد خانوار که وجود دارد را بر طرف خواهد نمود.
گروه صنعتی سیمرکو در سال 1380 به منظور بومی سازی ساخت ماشین آلات صنایع غذایی تشکیل شد. اولین اقدام این شرکت در این راستا طراحی و ساخت دستگاه دربند قوطی فلزی و بهینه سازی فرآیند استریلیزاسیون بود.
ممکن است باور این موضوع کمی مشکل باشد اما ترکیبات اصلی و مهم رب گوجه فرنگی گوجه فرنگی و درصد بسیار کمی نمک است. نمک با درصد ۱ و نهایتا ۲ درصد به گوجه فرنگی پخته شده افزوده می شود. از این رو رب گوجه فرنگی هیچکونه افزودنی نداشته و حتی نگهدارن نیز ندارد.
به صورت طبیعی بدون اینکه درب قوطی رب گوجه فرنگی باز شده باشد می توان رب گوجه فرنگی را بپ به مدت ۱۸ ماه نگاهداری نمود. علت این امر دارا بودن افزودنی های مجاز و یا نگهدارنده نیست بلکه عمل کنسرو سازی آن است که می تواند این مدت طولانی را برای این محصول ایجاد نماید.
حساسیت های بر روی محتویات رب گوجه فرنگی به اندازه ای است که کمپانی تولید کننده آن نمی تواند نمک افزوده شده به آن را بیش از ۲ درصد استفاده کند. اگر بیش از این میزان نمک به رب گوجه اضافه گردد به عنوان تقلب محسوب شده و برای آن شرکت دردسر ساز خواهد شد
از سوی دیگر باید بدانید که نمکی که در رب گوجه فرنگی استفاده می شود به صورت سنگ نمک بوده و در قیمت تانک فرموله به محصول بدست آمده افزوده می شود.
سوال مهم دیگری که ممکن است در ذهن خواننده ایجاد شود نوع گوجه فرنگی است که در تولید رب گوجه فرنگی استفاده می گردد. به طور کلی گوجه هایی که از آن ها رب تهیه می شود به دو دسته محلی و گلخانه ای تقسیم بندی می شوند. کارخانجاتی که به صورت انبوه به تولید رب گوجه فرنگی می پردازند از هر دو نوع گوجه بهره می برند. گوجه های محلی و گلخانه های دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به صورت موردی آن ها را بیان می کنیم.
گوجه فرنگی محلی باعث می شود تا رب تهیه شده از آن دارای دوام بیشتری بوده و رب دیرتر کپک بزند. از سوی دیگر گوجه گلخانه ای رب بیشتری تولید می کند که برای تولید کننده مقرون به صرفه تر خواهد بود و این شرکت ها محتویات رب گوجه فرنگی خود را از گوجه های گلخانه ای تامین می کنند.
گروه صنعتی سیمرکو سازنده و طراح هشت خط تولید برای راهاندازی محصولات غذایی کنسروی است. که با آخرین تکنولوژی های روز دنیا رقابت می کند و می تواند …
یکی از بی پایه و اساس ترین شایعات در مورد رب گوجه فرنگی استفاده کدو در این محصول است. به قطعیت می توان گفت که این موضوع شایعه ای بیش نیست. یکی از دلایلی که به راحتی می توان این موضوع را تکذیب نمود این است که قیمت کدو در تمامی سال به صورت متوسط از قیمت گوجه فرنگی گرانقیمت تر است و نمی تواند برای تولید کنندگان رب گوجه فرنگی مقرون به صرفه باشد.
از سوی دیگر برخی دیگر مدعی هستند که از پیاز در رب گوجه فرنگی استفاده می شود که قیمت بالای پیاز نیز این ماجرا را به صورت کامل منتفی می کند. از این رو باید به این موضوع باور داشته باشید که رب گوجه فرنگی کاملا طبیعی و بدون هر گونه ماده افزودنی بوده و گوجه خالص می باشد.
ماجرا بدینجا ختم نمی شود و هر گاه ممکن است که کارخانه ای با استفاده از تقلب و دست بردن در فرمولاسیون رب گوجه فرنگی آن را دستحخوش تغییراتی دهد که برای بدن مضر باشد. در مقاله چگونه رب تقلبی را از رب اصلی تشخیص دهیم به صورت کامل بدین موضوع پرداخته است که چگونه می توان با دانش و علم، رب اصلی را از تقلبی تشخیص دهیم و اگر برندی دارای رب تقلبی بود آن را تشخیص دهیم.
با وجود یکسان بودن فرمول ها و نحوه تولید رب چه در سطح کارگاهی و چه در سطح کارخانه ای و حتی در خانه، این نکته حائض اهمیت است که قلق های خاصی برای هر کدام وجود دارد تا محصول نهایی با کیفیت بالا باشد. کیفیت رب به عوامل مهمی بستگی دارد که دو عامل مهمتر از بقیه هستند. یکی از این قوام یا بریکس رب است و دومی رنگ آن است. در مقاله بریکس رب گوجه فرنگی چیست به صورت کامل توضیح داده شده است که چه تفاوتی برای رب وجود دارد.
بریکس رب یا به صورت عامیانه قوام رب یکی از موضوعات تخصصی است که نمی توان در این مقاله بدان پرداخت. اما برای خوش رنگ تر شدن رب راه کارهایی وجود دارد که در ادامه بدان ها پرداخته می شود.
گروه صنعتی سیمرکو تمامی جنبههای مورد نیاز برای راه اندازی کارخانجات صنایع غذایی را از صفر تا صد طراحی و تولید می کند.
برای خوشرنگ شدن رب گوجه عوامل زیر می تواند از مهمترین المان ها باشد:
به هیچ عنوان برای قرمز تر نمودن رب گوجه فرنگی خود نباید از رنگ های مجاز و یا افزودنی دیگر استفاده شود. یکی از مهمترین مواردی که باید توجه نمود این است که گوجه خود باید دارای رنگ قرمز طبیعی باشد و این همان راز موفقیت و علت اصلی برای خوش رنگ بودن رب گوجه فرنگی است.
در حالت کلی رب گوجه فرنگی هیچگونه ماده افزودنی ندارد. در ترکیبات رب گوجه فرنگی صنعتی که اداره استاندارد در کلیات خود معرفی نموده است هیچ ماده افزودنی غیر از نمک و گوجه پذیرفته نیست و از این رو می توان به قطعیت تمامی کارخانه هایی که در ایران به تولید رب گوجه فرنگی می پردازند به هیچ عنوان از نگهدارنده ها و افزودنی های مجاز استفاده نمی کنند
گروه صنعتی سیمرکو به عنوان طراح و سازنده ماشین آلات و خطوط تولید کنسرو در ساخت بیش از 200 کارخانه مشارکت داشته است و…