گروه صنعتی سیمرکو

سرمایه گذاری با سرمایه کم در مواد غذایی

مقاله‌ای از گروه پژوهشی سیمرکو

مقدمه

سرمایه گذاری را می‌توان ابزاری برای ایجاد ثروت دانست. ممکن است با واژه سرمایه گذاری اولین تصویری که در ذهن مخاطب متجسم می‌شود، کارخانجات عظیم فولادسازی یا مخازن پتروشیمی باشد. اما هدف ما در این مقاله این است که کمی این تفکر قالبی را به چالش بکشیم

همانطور که در ادامه نیز، هم با آمارهای اقتصادی و هم با نمونه‌های واقعی نشان خواهیم داد، هر شخصی می‌تواند با سرمایه هر چند کم، وارد عرصه تولید شود. در این میان، با تمرکز بر بنگاه‌های زودبازده با سرمایه‌گذاری کم، راه‌های عملی برای ورود به تولید را برای این طیف از سرمایه گذاران معرفی می‌کنیم.

 

    • آنچه در این مقاله میخوانیم:

    • فرصت های سرمایه گذاری کوچک

    • سرمایه گذاری با سرمایه کم در صنایع غذایی

    • سرمایه گذاری درحوزه های غیر تولیدی

    • فرصت های سرمایه گذاری با سرمایه کم در مواد غذایی

فرصت های سرمایه گذاری کوچک

سرمایه گذاری از طریق شیوه‌های مدرن دریچه‌ای برای ورود به بازار کسب و کار است. صنایع غذایی با طی دوران سنتی خود به سمت مدرنیزه شدن، فضای مساعدی را فراهم نموده است تا سرمایه گذاران با تسلای خاطر بیشتری پا در این حوزه نهاده و سرمایه خود را در جریان قرار دهند.

ظرفیت‌های مطلوب در زمینه‌های مختلف صنایع غذایی و وجود مشتریان بالقوه فراوان کسب و کارهای حوزه مواد غذایی را به یکی از محبوب ترین فرصت‌های سرمایه گذاری کوچک مبدل نموده است.

درباره سیمرکو

گروه صنعتی سیمرکو در سال 1380 به منظور بومی سازی ساخت ماشین آلات صنایع غذایی تشکیل شد. اولین اقدام این شرکت در این راستا طراحی و ساخت دستگاه دربند قوطی فلزی و بهینه سازی فرآیند استریلیزاسیون بود.

چرا سرمایه گذاری با سرمایه کم ؟

بررسی جامعه آماری کارآفرینان نشان می‌دهد که بسیاری از آن‌ها با سرمایه اولیه بسیار اندک وارد بازار کار شده‌اند. این افراد توانسته‌اند با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، بازارهای هدف را شناسایی نموده و بعد از مدتی کسب و کارهای نوپای خود را تقویت کنند. کارآفرینان هوشمند، معمولا در زمانی اقدام به افزایش سرمایه‌ می‌کنند که بسیاری از زیرساخت‌های مورنیاز کسب وکار خود را فراهم کرده‌اند و به شناخت خوبی از شرایط خود و بازارهای هدف رسیده‌اند. این نقطه را اصطلاحا لحظه تریگر یا شلیک نهایی می‌گویند و سرمایه‌گذار با کمترین ریسک نسبت به افزایش سرمایه اقدام می‌کند.

سرمایه گذار به طور کلی انگیزه‌های گوناگونی افزایش سرمایه دارد که مهم‌ترین موارد آن عبارتند از:

  • افزایش دارایی‌های شرکت
  • رسیدن به نقطه سر به سر در مدت زمان کمتر
  • افزایش میزان تولید
  • تولید محصول ارزان تر و کسب مزیت رقابتی

سرمایه گذاری با سرمایه کم در صنایع غذایی

علی رغم زمینه‌های سرمایه گذاری کلان در حوزه مواد غذایی همچنان ورود به حوزه مواد غذایی با سرمایه اندک امکان پذیر است. در بسیاری از موارد، سرمایه گذار می تواند با سرمایه کم و بدون داشتن پیش زمینه تولید وارد این حوزه از فعالیت های اقتصادی شود. برای موفقیت در صنعت مواد غذایی با مشاوره گرفتن از افراد متخصص در این دور از ذهن نخواهد بود. به عنوان مثال، راه اندازی یک خط تولید منحصر به فرد برای یک کارگاه کوچک مواد غذایی هزینه ای کمتر از ۲ میلیارد تومان نیاز خواهد داشت و به دلیل ریسک پایینی که حوزه مواد غذایی دارد، فرصتی ارزشمند برای کسانی است که سرمایه های اندک و زیر یک میلیارد در اختیار دارند.

مزیت سرمایه گذاری در مواد غذایی وجود بازارهای همیشگی در این حوزه است. به عنوان مثال، رب گوجه فرنگی یکی از محصولاتی است که جایگاه ویژه ای در سبد خانوارهای ایرانی دارد. بنابراین راه اندازی یک کارگاه کوچک تولید رب می تواند حتی در کوتاه مدت سود قابل توجهی را برای سرمایه گذار ایجاد کند.

یکی دیگر از مزایای سرمایه گذاری در حوزه مواد غذایی وجود بازارهای مستعد صادراتی است. به عنوان مثال، کشورهای افغانستان و عراق  دارای پتانسیل بالایی برای صادرات محصولاتی نظیر مربا و ترشی می باشند.

در ادامه مقایسه ای بین راه اندازی خط تولید رب و دو گزینه سرمایه گذاری دیگر انجام می شود.

خطوط تولید ساخته شده توسط سیمرکو

گروه صنعتی سیمرکو سازنده و طراح هشت خط تولید برای راه‌اندازی محصولات غذایی کنسروی  است. که با آخرین تکنولوژی های روز دنیا رقابت می کند و می تواند …

سرمایه گذاری در حوزه های غیر تولیدی

سرمایه گذاری در حوزه های غیر تولیدی شامل موارد زیر است.

سپرده گذاری در بانک

ممکن است سپرده گذاری در بانک در ابتدا ریسک پایینی داشته باشد اما نه تنها سود بالایی در اختیار فرد قرار نمی دهد بلکه به دلیل نواسانات ارزی و تغییرات در ارزش پول در مقایسه با کالاهای موجود، این شیوه از سرمایه گذاری در بلند مدت نتیجه ای جز ضرر برای سرمایه گذار به همراه نخواهد داشت. برای مثال، با فرض عقد قرارداد بلند مدت با سود ۱۵ درصد در پایان سال با یک سرمایه ۵۰۰ میلیونی نهایتا ۷۵ میلیون تومان بر ارزش سرمایه اولیه افزوده خواهد شود. از سوی دیگر با احتساب نرخ تورم که با پیش بینی های صورت گرفته درسال جاری، ۴۷ درصد در نظر گرفته می شود عملا اقدامی بیهوده است.

سرمایه گذاری در بازار ارز و سکه

بررسی های میدانی از بازار ارز و سکه گویای آن است که این حوزه برای سرمایه گذاران تازه کار، تنها ضرر را به ارمغان خواهد داشت. نوسانات ارزی  و خرید و فروش های ناگهانی که گاهی از اوقات تحت تاثیر احساسات و جوهای سنگین روانی همراه است نه تنها سود قابل توجهی نخواهد داشت بلکه معمولا باعث ازمیان رفتن سرمایه نیز خواهد شد.  سرمایه گذاری هایی که تحت تاثیر تنش‌های روانی در نوسان هستند نمی‌توانند سرمایه گذاری امنی برای افرادی باشد که درصدد کسب و کارهای امن و با حاشیه سود بالا هستند.

فرصت های سرمایه گذاری با سرمایه کم در مواد غذایی

مطابق موارد بررسی شده در بالا، مشخص گردید که سرمایه گذاری در مواد غذایی یکی از مطمئن ترین شیوه‌های سرمایه گذاری است. از این رو، در مورد سرمایه گذاری های مطمئن و زود بازده، گزینه های صنایع غذایی مطلوب ترین نوع سرمایه گذاری خواهند بود. در ادامه مهمترین و کم ریسک ترین سرمایه گذاری‌های مواد غذایی با هزینه کم ارزیابی خواهد شد.

راه‌اندازی کارخانه

گروه صنعتی سیمرکو تمامی جنبه‌های مورد نیاز برای راه اندازی کارخانجات صنایع غذایی را از صفر تا صد طراحی و تولید می کند.

سرمایه گذاری تولید ترشیجات

خط تولید انواع ترشیجات با سرمایه ای بسیار اندک قابل راه اندازی است. بعد از مشخص نمودن منابع مواد اولیه ترشی که عموما از سیفیجات تامین می شود، سرمایه گذار می تواند با سرمایه ای اندک خط تولید ترشی را در مقیاس کارگاهی راه اندازی کند. چنین خطی قادر است با ظرفیت ۲ تن در روز محصولات زیر را تولید کند.

  • ترشی لیته
  • ترشی بندری
  • ترشی بادمجان
  • ترشی مخلوط
  • خیارشور صنعتی
  • کنسرو زیتون

خط تولید ترشی ساخت سیمرکو در مقیاس کارگاهی با ظرفیت پروسس ۲ تن میوه و سبزیجات در هر شیفت کاری ۸ ساعته، میزان ۳۰۰۰ عدد شیشه ۷۵۰ گرمی محصول ترشی و شوری را تولید می‎نماید.

سرمایه گذاری تولید مرباجات

مربا یکی از محصولات تبدیلی است که به عنوان یک میان وعده یا صبحانه همواره جایگاه ویژه‌ای در سبد خانوارهای ایرانی داشته است . تولید انواع مربا بسته به فصل و بر اساس این اصل که ایران کشوری چهار فصل بوده و سرمایه گذار به راحتی می تواند مواد اولیه خود را از بازار داخلی تهیه کند، گزینه ای مطلوب برای سرمایه گذاری است. هزینه راه اندازی خط تولید مربا با ظرفیت کم نسبتا پایین بوده و مزیت آن امکان بهره‌برداری در تولید محصولات متنوع است. محصولات زیر را تنها با تغییر اندکی در بخش ماشین آلات آماده سازی می‌توان تنها با داشتن یک خط تولید مربا، به تولید رساند:

  • مربای آلبالو
  • مربای هویج
  • مربای به
  • مربای بالنگ
  • مربای توت فرنگی
  • مربای گل محمدی
  • مربای سیب

خط تولید مربا ساخت شرکت سیمرکو در مقیاس کارگاهی با ظرفیت پردازش ۱ تن مواد خام در ۸ ساعت، به میزان ۴۰۰۰ عدد شیشه ۲۵۰ گرمی محصول مربا و مارمالاد تولید می‌نماید.

سرمایه گذاری کنسرویجات

سرویجات، با محصولاتی نظیر کنسر لوبیا، عدس، خاویار بادمجان و … یک بازار بالقوه فوق العاده در صنایع غذایی به شمار می‌آیند. زمان نگهداشت طولانی مدت محصولات ، تنوع محصولات کنسروی و تقاضای بالای محصولات کنسروی بویژه در شرایط جنگ و زلزله سبب شده تا کنسرویجات گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری در تولید مواد غذایی با سرمایه کم بحساب آیند. خط تولید کنسرو لوبیا با اعمال تغییراتی ناچیز در ماشین‌آلات، قادر به تولید سایر محصولات کنسروی دیگر نیز خواهد بود. از جمله مهمترین محصولاتی که می توان با این خط، تولید نمود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

    • کنسرو لوبیا و قارچ

    • کنسرو ذرت

    • کنسرو عدس

    • کنسرو نخود فرنگی

    • کنسرو نخود آبگوشتی

    • کنسرو باقلا

    • کنسرو لوبیا چیتی

خط تولید کنسرو حبوبات ساخت شرکت سیمرکو در مقیاس کارگاهی، قابلیت تولید ۲۰ هزار عدد قوطی کنسرو حبوبات و سبزیجات را در انواع فرمولاسیون خواهد داشت

پروژه‌های سیمرکو

گروه صنعتی سیمرکو به عنوان طراح و سازنده ماشین آلات و خطوط تولید کنسرو در ساخت بیش از 200 کارخانه مشارکت داشته است و…

سخن پایانی

سرمایه گذاری کوچک ارائه شده در بالا برای سرمایه گذارانی مطلوب خواهد بود که دسترسی مستقیم و بدون واسطه به مواد اولیه ای نظیر میوه و سیفیجات دارند. باغداران و کشاورزان که خود تولید کننده محصولاتی مانند گوجه فرنگی، هویج ، سیب، سیب زمینی، بادمجان و دیگر محصولات هستند به راحتی با سرمایه های بعضا اندک می‌توانند کسب و کار نوپایی را راه اندازی کرده و سهم خود را در بازار پیدا کنند.

گروه صنعتی سیمرکو از سال ۱۳۸۰ فعالیت های خود را در حوزه طراحی و ساخت ماشین آلات صنایع غذایی آغاز نمود. توجه به نیاز تولید کنندگان کشور و خلا راهکارهای مناسب برای سرمایه گذران علاقه مند موجب شد تا این شرکت علاوه بر زمینه اصلی فعالیت خود، به هموار کردن مسیر تولید برای سرمایه گذاران نیز بیاندیشد. در همین راستا، گروه صنعتی سیمرکو، از سال ۱۳۹۰، پکیج خدماتی جدید را با عنوان، صفر تا صد راه اندازی کارخانه معرفی نمود.

error: این محتوا برای شرکت سیمرکو محفوظ است