مقالهای از گروه پژوهشی سیمرکو
میخوای بدونی چطور یه کارخانه راه بندازی؟ شما باید از قبل بدانید که هیچ فرمول جادویی وجود ندارد و هر شرکت باید بتواند ساختار کاری را که به بهترین وجه با نیازهای ، وضعیت شروع و اهداف آن مطابقت دارد ، اعمال کند. با این حال ، مجموعه ای از مراحل و نکاتی وجود دارد که همیشه توصیه می کنیم آنها را در نظر داشته باشید. اگر آنها را به درستی اجرا کنید و از ابزارهای مناسب برای حرکت به جلو استفاده کنید ، راه اندازی یک کارخانه معمولا سودآور و نسبتا ساده خواهد بود. شما هنوز نمی دانید که چگونه یک کارخانه ایجاد کنید، اما اگر مراحل اول را یکی یکی دنبال کنید، در زمان کمتری از آنچه انتظار دارید می توانید یک کارخانه را راه اندازی کنید. مانند هر پروژه دیگری ، مهمترین چیز همیشه توسعه برنامه ریزی خوب و کنترل هر فرایندی است که انجام می شود. هر عملی باید نتیجه ای داشته باشد و شما همیشه باید از معیارها استفاده کنید تا بدانید که آیا این نتیجه مطلوب است و حاشیه بهبود چیست و سپس آن را بهبود ببخشید.
گروه صنعتی سیمرکو در سال 1380 به منظور بومی سازی ساخت ماشین آلات صنایع غذایی تشکیل شد. اولین اقدام این شرکت در این راستا طراحی و ساخت دستگاه دربند قوطی فلزی و بهینه سازی فرآیند استریلیزاسیون بود.
اگر شما تعجب می کنید که چگونه یک کارخانه را بدون شکست در سال اول راه اندازی کنید ، پاسخ این است که یک چشم انداز تجار ی روشن داشته باشید.نخستین مرحله از طراحی یک چشم انداز روشن در نظر گرفتن نوع بهره برداری از کارخانه است. اغلب ، سرما یه گذاران و کارآفرینان مختلف معتقدند که یک تعریف کلی کافی است ، اما بسیاری از سوالات با ید دقیقا قبل از شروع پاسخ داده شوند. به عنوان مثال ، مشتری کیست؟ چه چیزی این کارخانه را از دیگران متمایز میکند ، محصول چیست ، چگونه فروخته می شود و غیره. در نگاه اول سوالات ساده ای به نظر می رسند اما پاسخ به این سوال ها از آن چه به نظر می سرد دشوار تر است در نتیجه بی تردید راه اندازی یک کارخانه اقدامی کاملا تخصصی است. پاسخ به این سوال ها مسیر راهاندازی کسب و کار و کارخانه را تسهیل می کند.
انتخاب مکان مناسب برای راه اندازی کارخانه تولیدی از اهمیت بالایی برخوردار است. بسته به نوع بهره برداری و شرایط قانونی منطقه اخداث کراخانه، زمین باید ویژگی ها ی خاصی را برآورده کند. عوامل زیادی در اینجا نقش دارند و چیزی به خودی خود بهتر یا بدتر نیست. . میتوانید کارخانه خود را در شهركهای صنعتی بنا کنید و یا در مناطق آزادی که مجوز احداث کارخانه وجود دارد با این حال به هنگام انتخاب مکان احداث کارخانه به چند نکته باید توجه داشته باشید:
•به تأمینکننده مواد اولیه دسترسی داشته باشید. به خصوص فاصله نزدیک بین تأمینکننده و بازار مواد اولیه بسیار با اهمیت است. چرا که در صورت دوری، باید هزینههای مربوط به حمل و نقل را در نظر داشته باشید.
•به مشتری و بازار پخش و فروش دسترسی داشته باشد. نزدیک بودن محل احداث کارخانه به بازار فروش می تواند هزینه های حمل و نقل در حین فروش و همچنین هزینه های بازاریابی را کاهش دهد.
•به دیگر رقبا و بازاهای پخش آنها نزدیک باشد. همسایگی با رقبا می تواند از جهت اینکه از جریان اصلی بازار دور نباشید به شما کمک کند و همچین فرصت تحلیل بهتر بازار و کیفیت کالای رقبا را آسان کند.
•به نیروی کار دسترسی داشته باشید. برای راه اندازی کارخانه تولیدی باید مکانی را انتخاب کنید که بتوانید نیروی کار متخصص مورد نیاز خود را تأمین کنید و یا حداقل شرایط ایابذهاب آنها را مهیا کنید
گروه صنعتی سیمرکو سازنده و طراح هشت خط تولید برای راهاندازی محصولات غذایی کنسروی است. که با آخرین تکنولوژی های روز دنیا رقابت می کند و می تواند …
اولین قدم اصلی در ساخت کارخانه احداث ساختمان کارخانه است که مهم ترین زیرساخت عمرانی پروژه احداث کارخانه است.معمولاً احداث کارخانه ناظر بر ساخت و سازهای درون واحد صنعتی است که معمولاً به شکل ساخت سوله و یا سالن انجام می شود که باید با توجه به نوع بهره برداری تعریف شود؛ و همچنین آخرین مرحله احداث ، راه اندازی کارخانه است که به معنی استقرار ماشین آلات و خط تولید کارخانه و شروع به کار آنها به منظور تولید آزمایشی می باشد. برای ساخت زیربنای کارخانه و آماده سازی زیر ساخت مراحل زیر به ترتیب باید طی شود.
•تسطیح کف و برداشتن خاك.
•اجرای فندانسیون سوله ودیوار محوطه که شامل بتن مگر ،قالب بندی ،آرماتوربندی قرار دادن صفحه ستون و ریختن بتن.
•ساخت و نصب سازه سوله وسازه اداری.
•اجرای سقف سوله که شامل : توری ،پشم شیشه و ورق و سقف اداری، تیرچه یونولیت و بتن.
•اجرای دیوار سوله ودیوار محوطه کارخانه و دیوار اداری.
•ساخت و نصب درب و پنجره سوله و ساختمان اداری.
•ریختن بتن کف سوله و نازك کاری شامل گچ کاری ،کاشی و سرامیک ساختمان اداری.
•محوطه سازی محل کارخانه.
•تاسیسات مکانیکی و برقی.
•استقرار ماشین آلات.
•تولید آزمایشی و بهره برداری.
گروه صنعتی سیمرکو تمامی جنبههای مورد نیاز برای راه اندازی کارخانجات صنایع غذایی را از صفر تا صد طراحی و تولید می کند.
پس از آن که ساختمان کارخانه تکمیل شد، ماشین آلات کارخانه که براساس نوع بهره برداری و همچنین ظرفیت تولید کارخانه مشخص شده اند در محل خود که پیشتر طراحی و آماده شده است نصب می شوند. با توجه به نوع خط تولید تعداد این ماشین آلات و نوع آن متغیر است. ماشین آلات کارخانه می تواند شامل ماشین آلات تولید و یا ماشین آلات بسته بندی باشد.
استخدام پرسنل:
به طور طبیعی پرسنل یک کارخانه یکی از مهم ترین جنبه های راهاندازی و همچنین کیفیت کارخانه است. در استخدام پرسنل نباید عجله کرد ، زیرا این تنها به شما بستگی ندارد که افراد مناسب را برای هر موقعیت پیدا کنید. چیزی که باید داشته باشید یک پروفایل واضح و روشن برای استخدام افراد در هر موقعیت شغلی تعریف شده است.
بهره برداری:
پس از انتخاب پرسنل و استخدام نیرو های متخصص نیاز به آموزش کار به ماشین آلات خط تولید وجود دارد، با توجه به متخصص بودن نیروی های استخدام شده این آموزش چندان دشوار نیست ، اما با این حال هر خط تولید ماشین آلات خود را دارد و با توجه به نوع بهره برداری و ظرفیت تولید آموزش آن متفاوت است. پس از آنکه نیرو ها اموزش لازم را دیدند، اولین محصول آزمایشی در حداقل ظرفیت تولید می شود تا تست سلامت دستگاه ها انجام شود. پس از اطمینان از سلامت دستگاه ، بهره برداری از خط تولید آغاز می شود.
بازاریابی و فروش :
مرحله آخر از راه اندازی یک کارخانه تایین استراتژی فروش و بازاریابی است. با توجه به نوع محصول و طرفیت تولید آن با تعریف استراتژی های بازاریابی موثر می توان اقدام به فروش محصولات تولید شده در بازارهای هدف کرد. تایین بازار هدف با شناخت تکنیک های اقتصاد بین الملل و با توجه به ضرورت های عرضه و تقاضا و همچنین نیازهای مصرفی به محصولات تولید شده انجام می شود. به دلیل گستردگی بازار های بین المللی تعیین بازارهای هدف بسیار تخصصی و دشوار است. از جهتی دیگر بدون تعیین بازار هدف اقدام به تجارت بین الملل کوشش بی جهتی است که راه به جایی نمی برد. تعیین بازار هدف در سطح بین المللی به این جهت بسیار اهمیت دارد که می توان با توجه به تحلیل علاقه مشتری به محصولات کنسروی، بهترین راه برای بسته بندی و پخش محصول را انتخاب کنید. بعد از آنکه بازارهای هدف مشخص شد ، باید تمامی محصولات و شرکتهایی که در بازار هدف مشغول تجارت هستند، شناسایی شوند. بعد از شناسایی، محصولات آنها از جهت کیفیت، قیمت، نوع بسته بندی، شیوه پخش و انواع تبلیغاتی که برای فروش به کار گرفته اند تحلیل شود. مهم ترین بخش تحلیل رقبا میزان فروش و راهکارهای تعیین ظرفیت بر مبنای مسئله عرضه و تقاضا است. تحلیل محصولات رقبا و همچنین کیفیت و استراتژی فروش آنها مهم ترین بخش از بازاریابی بین الملل است. از این جهت که می توان با توجه به تحلیل ها بهترین راهکار ها را برای فروش و سودآوری تعریف کرد.
گروه صنعتی سیمرکو به عنوان طراح و سازنده ماشین آلات و خطوط تولید کنسرو در ساخت بیش از 200 کارخانه مشارکت داشته است و…