پرکن پیستونی روتاری، قابلیت پرکردن مواد در ظروف مختلف قوطی ، شیشه و پت برای محصولات غلیظ و رقیق را دارد .
در طراحی پرکن های روتاری، پرکردن مواد بدون متوقف کردن ظروف صورت می پذیرد و معمولا برای خطوط بسته بندی با ظرفیت های بالا بکار می رود .
با این دستگاه امکان پرکردن انواع محصولات رب گوجه فرنگی، مربا، انواع سس های مایونز و کچاپ، سس های رقیق شده کنسروی حبوبات وجود دارد .
با تغییر در سایز خروجی پیستون ها امکان پرکردن انواع محصولات در ظروف مختلف شیشه ای در دهانه ها و ظرفیت های مخلتف، پت در شکل ها و ابعاد مختلف، قوطی های فلزی با دهانه ها و ارتفاع های مختلف کنسروی امکان پذیر است .
دقت پرشدگی ظروف در دستگاه ها از اهمیت بالایی برخوردار است، کم یا زیاد پر کردن ظروف منجر به جریمه و یا افزایش هزینه های تولید برای کارخانه خواهد شد . به همین دلیل در طراحی پیستون های دستگاه، معمولا از جنس استنلس استیل 316 نگیر به دلیل جلوگیری از خوردگی جداره پیستون ها و پکینگ های ضد سایش استفاده می شود .
نوع عملکرد دستگاه با توجه به عدم توقف ظرف در هنگام پرشدگی، به صورت مکانیکی صورت می گیرد پس تعریف و تنظیم نوار ترانسپورت، ستاره ورود، ستاره نگهدارنده ظرف، ستاره خروج متناسب با ظرفیت دستگاه و ابعاد ظروف می باشد .
پس از وارد شدن ظروف استریل شده به دستگاه، نوار ترانسپورت و ماردون مخصوص دریافت ظروف، فاصله استانداری بین ظروف ایجاد می کند تا توسط ستاره ورود دستگاه، هر یک از ظروف به نگهدارنده مخصوص خود که در زیر هر پیستون تعبیه شده است تحویل داده شود، اینکار جهت تنظیم دقیق ظروف زیر هر پیستون صورت می گیرد، با قرار گیری هر ظرف زیر پیستون و با چرخش پیستون ها حول محور مرکزی دستگاه، پکینگ هر پیستون با حرکت عمودی که برای انها طراحی شده، از مخزن نگهدارنده پرکن، مواد لازم را در پیستون خود پر می کند و با برعکس شدن حرکت پیستون به سمت پائین هر ظرف به مقدار حجم پیستون، که معمولا توسط اپراتور قابل تنظیم است پر می شود .
با تغییر ارتفاع بخش مرکزی پیستون ها با نوار ترانسپورت دستگاه، امکان پر کردن انواع ظروف در ابعاد و ظرفیت های مختلف وجود دارد، که معمولا این کار توسط plc دستگاه قابل برنامه ریزی می باشد .
متناسب با ظرفیت خط بسته بندی و مقدار وزن پرشدگی هر ظرف، ظرفیت هر دستگاه مشخص می شود . هر چقدر تعداد پیستون های دستگاه بیشتر باشد ظرفیت دستگاه بیشتر خواهد شد، معمولا دستگاه های پرکن روتاری با 8 ، 12، 20، 24، 32 پیستون طراحی و ساخته می شود .
یکی دیگر از بخش های مهم دستگاه، بخش cip می باشد، هر قسمتی از دستگاه که با محصول و مواد در تماس است می بایست در ابتدا و انتهای روز تولید شستشو شود که معمولا با قراردادن نازل هایی در پیستون ها، مخزن های نگهدارنده، و … امکان اتصال لوله های بخش cip (شسشتو مرکزی خط تولید) به این بخش ها مهیا می شود تا شسشتو به صورت اتومات انجام شود .