مقالهای از گروه پژوهشی سیمرکو
یکی از محصولاتی که در آشپزخانهها از نرخ مصرفی بالایی برخوردار است، روغن خوراکی میباشد. به همین دلیل در این حوزه از صنایع غذایی رقابت نسبتاً شدید است. اما با تمرکز در برخی از نکات میتوان در این رقابت پیروز شد. یکی از مهمترین نکاتی که به صورت مستقیم در فروش روغن خوراکی دخیل است، بسته بندی روغن خوراکی می باشد. بسته بندی روغن خوراکی اولین چیزی است که مشتری از یک محصول به خاطر میآورد، و به همین دلیل از اهمیت و حساسیت ویژهای برخوردار است.
در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی خط تولید بسته بندی روغن خوراکی بپردازیم. مواردی که در ادامه مشاهده میکنید عبارتند از:
عوامل موثر در تعیین هزینه راهاندازی خط تولید رب گوجه فرنگی عبارتند از:
فرایندهای موجود در مراحل خط تولید بسته بندی روغن خوراکی نسبتاً ساده و مطابق روال متداول بسته بندی مایعات میباشند. به همین دلیل دقت و خلاقیت در چنین فرایندهایی از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد. برای افزایش دقت و کیفیت خط تولید بسته بندی روغن خوراکی باید بر روی ماشین آلات و تجهیزات خط تولید بسته بندی روغن خوراکی تمرکز داشت.
خط تولید بسته بندی روغن خوراکی معمولاً دارای ظرفیتهای متفاوتی میباشد که رایجترین آنها به شرح زیر میباشد:
گروه صنعتی سیمرکو در سال 1380 به منظور بومی سازی ساخت ماشین آلات صنایع غذایی تشکیل شد. اولین اقدام این شرکت در این راستا طراحی و ساخت دستگاه دربند قوطی فلزی و بهینه سازی فرآیند استریلیزاسیون بود.
علاوه بر تنوع در ظرفیت خطوط تولید بسته بندی روغن خوراکی ، این خط تولید از نظر ظروف مورد استفاده در بسته بندی روغن خوراکی نیز دارای تنوع میباشد. معمولاً بسته بندی روغن خوراکی در ظروف فلزی، پت و شیشه صورت میگیرد. ظروف مورد استفاده در خطوط تولید بسته بندی روغن خوراکی عبارتند از:
مهمترین ماشین آلات و تجهیزات خط تولید بسته بندی روغن خوراکی عبارتند از:
اولین مرحله در بسته بندی روغن خوراکی به ماشینآلات پرکن مربوط میباشد. دستگاه پرکن در خط تولید با توجه به ظروف انتخابی انتخاب میشوند. برخی از دستگاههای پرکن مخصوص پرکردن قوطیهای فلزی و برخی دیگر به منظور پرکردن ظروف شیشهای و پلاستیکی مورد استفاده قرار میگیرند.
به طور کلی در این خط تولید، ۴ نوع ماشین پرکن با توجه به جنس ظروف مورد استفاده قرار میگیرد:
برای پرکردن روغن جامد در قوطی فلزی، روغن جامد را تا دمای ۳۵ الی ۴۰ درجه حرارت داد تا در حالت مایع قرار بگیرد.به طور کلی خط تولید بسته بندی روغن خوراکی از انواع پرکن نازلی استفاده میکند و سایر دستگاههای پرکن چندان مناسب این خط تولید نیستند.
گروه صنعتی سیمرکو سازنده و طراح هشت خط تولید برای راهاندازی محصولات غذایی کنسروی است. که با آخرین تکنولوژی های روز دنیا رقابت می کند و می تواند …
مهمترین قست قسمت خط تولید بسته بندی روغن خوراکی ، ماشینآلات بخش دربندی میباشد. شرکت سیمرکو ماشینآلات دربندی برای این خط تولید در سه آیتم زیر ارائه می دهد.
هر یک از آیتمهای فوق، دارای مدلهای متفاوتی میباشند که برای استفاده در خطوط تولید با ظرفیتهای متفاوتی طراحی و تولید میشوند. دستگاه دربندی کوماکو دارای مدلهای SM13، SM12، SM11، SM10 و SM9 میباشد. دستگاه دربندی روسی نیز در ۳ مدل SM5، SM4 و SM3 موجود میباشد.
دیگر تجهیزات و ماشین آلات خط تولید بسته بندی روغن خوراکی جت پرینتر میباشد. پس از دربندی ظروف حاوی روغن خوراکی، اطلاعات مربوط به تولید باید بر روی بدنه یا درب محصول چاپ شود. وظیفه چاپ کردن این اطلاعات در خط تولید بر عهدهی جت پرینتر میباشد. جت پرینتر یا به بیان بهتر چاپگر صنعتی جت پرینتر، اطلاعاتی از قبیل تاریخ تولید، تاریخ انقضاء ، قیمت برای مصرفکننده، نام شرکت و کد مخصوص تولید محصول را بر روی بدنه یا درب انواع ظروف فلزی، شیشهای و پلاستکی چاپ میکند.
از مهمترین کارکردهای فنی این دستگاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در بستهبندی روغن خوراکی، سه مدل از دستگاه جت پرینتر میتواند مورد استفاده قرار بگیرد که هر کدام از آنها مناسب با یک ظرفیت تولیدی خاص میباشد. این مدلها عبارتند از:
این چاپگرهای صنعتی با توجه به کیفیت ساخت و برند سازنده دارای قیمتهای متفاوتی میباشند که در نهایت میتواند تأثیر چشمگیری در قیمت خط تولید بسته بندی روغن خوراکی داشته باشد.
پس از چاپ اطلاعات اولیهی محصول، برای عرضهی آن به بازار باید ابتدا عملیات بستهبندی انجام شود. عملیات بستهبندی توسط دستگاهی به نام شیرینک پک انجام میشود. این دستگاه به وسیلهی اعمال گرما محصولات را بستهبندی میکند. شیرینک پک پس از پیچیدن نایلون به دور محصول، به نایلون حرارت اعمال میکند تا نایلون منقبض شود و محصول را در برگیرد. دستگاه شیرینک پک در ۱۰ مدل SP1، SP2، Sp3، SP4، SP5، SP6، SP7، SP8، SP9و SP10 موجود میباشد.
گروه صنعتی سیمرکو تمامی جنبههای مورد نیاز برای راه اندازی کارخانجات صنایع غذایی را از صفر تا صد طراحی و تولید می کند.
پس از چاپ اطلاعات اولیهی محصول، برای عرضهی آن به بازار باید ابتدا عملیات بستهبندی انجام شود. عملیات بستهبندی توسط دستگاهی به نام شیرینک پک انجام میشود. این دستگاه به وسیلهی اعمال گرما محصولات را بستهبندی میکند. شیرینک پک پس از پیچیدن نایلون به دور محصول، به نایلون حرارت اعمال میکند تا نایلون منقبض شود و محصول را در برگیرد. دستگاه شیرینک پک در ۱۰ مدل SP1، SP2، Sp3، SP4، SP5، SP6، SP7، SP8، SP9و SP10 موجود میباشد.
همانطور که در ابتدای این مقاله ذکر شد، این خط تولید دارای متقاضیان زیادی میباشد که دلیل آن نیاز به تقاضای بالای، بازار مصرفی روغن خوراکی میباشد. به همین دلیل شرکتهای بسیاری مشغول به فروش خط تولید بسته بندی روغن خوراکی میباشند. این مسئله فرصتها و تهدیدهای خاص خود را همراه خواهد داشت. مهمترین تهدیدها در بازاری که از تعداد عرضهکنندگان زیادی برخوردار میباشد، کیفیت پایین خدمات و محصولات ارائه شده توسط عرضهکنندگان است. اما از طرفی عرضهی زیاد این خط تولید میتواند در کاهش قیمت خط تولید بسته بندی روغن خوراکی تأثیر بهسزایی داشته باشد.
مهمترین نکتهای که در هنگام خرید خط تولید بسته بندی روغن خوراکی باید مد نظر قرار دهید، خدمات پس از فروش خط تولید بسته بندی روغن خوراکی میباشد که توسط شرکتهای ارائه دهندهی خط تولید عرضه میشود. این خدمات پس از فروش برای افرادی که تجربهی کمتری در این حوزه دارند بسیار حیاتی میباشد.
گروه صنعتی سیمرکو به عنوان طراح و سازنده ماشین آلات و خطوط تولید کنسرو در ساخت بیش از 200 کارخانه مشارکت داشته است و…